معاون وزیر جهاد کشاورزی در نخستین روز از کارگاه آموزشی زنبورداری ارگانیک عنوان کرد:
سهم دو درصدی صادرات از 80 هزار تن تولید عسل در کشور/ خلاء اطلاعات دلیل عقب ماندن از بازار جهانی
با وجود اینکه ایران در رتبه چهارم جمعیت زنبورعسل دنیا قرار دارد، اما سهم بسیار کمی از بازار جهانی این محصول را به خود اختصاص داده است، بهطوریکه از 80 هزار تن تولید عسل در کشور تنها دو درصد آن صادر میشود.
با وجود اینکه ایران در رتبه چهارم جمعیت زنبورعسل دنیا قرار دارد، اما سهم بسیار کمی از بازار جهانی این محصول را به خود اختصاص داده است، بهطوریکه از 80 هزار تن تولید عسل در کشور تنها دو درصد آن صادر میشود.
به گزارش خبرنگار ایانا، معاون وزیر جهاد کشاورزی در نخستین روز از کارگاه آموزشی زنبورداری ارگانیک دلیل سهم پایین عسل ایران در بازار جهانی را قیمت بالای این محصول دانست و گفت: متوسط صادرات عسل در کشور بین یکهزار و ۵۰۰ تا یکهزار و ۶۰۰ تن است که در برخی سالها به کمتر پنجهزار تن نیز رسیده است.
حسن رکنی تولید ارگانیک عسل را یکی از راهکارهای افزایش سهم ایران در بازارجهانی عسل برشمرد و افزود: از دیگر راهکارها، توجه به سایر محصولات زنبور ازجمله ژل رویال است که ارزش افزوده بسیار بالای دارد.
وی با بیان اینکه تولید محصولات ارگانیک در کشور ما پدیده جوانی است، بیان کرد: هرچند این محصولات بهتازگی مورد توجه مردم قرار گرفته و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است، اما با توجه به سرعت پیشرفت تولید محصولات ارگانیک در جهان این اقدامات کافی نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از دلایل عقب ماندن ایران از رشد سریع تولید و بازار محصولات ارگانیک در جهان را خلاء اطلاعاتی دانست و یادآور شد: برای رسیدن به جایگاه واقعی ایران در بین کشورهای تولیدکننده این محصولات، نخستین مرحله اطلاعرسانی و آموزش زنبورداران است.
رکنی تأکید کرد: تولیدکنندگان باید سرعت خود را برای آشنایی با علوم و فنون روز زیاد کنند، در غیر این صورت از دنیا عقب خواهند ماند.
وی با تأیید اینکه تولید عسل ارگانیک آسان نخواهد بود، اضافه کرد: تولید ارگانیک محصولاتی مانند زعفران، لبنیات، چای و محصولات مشابه بسیار راحت تر از تولید عسل ارگانیک است چرا که زنبور تا شعاع ۱۰ کیلومتری در روز پرواز میکند و در این شعاع باید تمام شرایط و استانداردهای تولید محصول ارگانیک رعایت شود.
رکنی اظهار کرد: هرچند تولید ارگانیک 30 تا 40 درصد قیمت تمامشده محصول را افزایش میدهد، اما با توجه به علاقهمندی و توجه روزافزون مردم به مصرف محصولات سالم هزینههای تولیدکننده جبران خواهد شد.
وی در پایان عنوان کرد: نباید تولید عسل را تنها محصول زنبورداری دانست چرا که این حشره با عمل گردهافشانی نقش مهمی در تولید سایر محصولات کشاورزی دارد./
G-960413-01
دیدگاه تان را بنویسید