کد خبر: ۴۷۷۸۳
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۶- ۰۸:۲۸
تحقیقات جدید نشان داد:
پژوهش‌هایی که در 52 کشور جهان صورت گرفته نه تنها افزایش قیمت جهانی گوشت را به نمایش می‌گذارد، بلکه نشان از نابرابری قیمت این محصول نسبت به حداقل دستمزدهاست.

پژوهش‌هایی که در 52 کشور جهان صورت گرفته نه تنها افزایش قیمت جهانی گوشت را به نمایش می‌گذارد، بلکه نشان از نابرابری قیمت این محصول نسبت به حداقل دستمزدهاست.

به گزارش خبرنگار ایانا از foodbev.com تحقیقات جدیدی که در زمینه ارزیابی هزینه‌ها صورت گرفته است، نشان از افزایش هزینه تولید انواع گوشت دارد. این شاخص بر اساس داده‌های پلت‌فرم caterwings است که در آن جزئیات نرخ گوشت مرغ، گاو، گوسفند، ماهی و خوک را به نمایش گذاشته و از ارزیابی خرده‌فروشی‌های بیش از 50 کشور پرمصرف دنیا حاصل شده است.

تجزیه و تحلیل قیمت‌ها نشان داد که نوسانات بهای گوشت از کشوری به کشور دیگر بسیار متفاوت است. همچنین تعداد ساعات مورد نیاز یک کارگر بر اساس حداقل دستمزد برای خرید یک کیلوگرم گوشت از منطقه‌ای به منطقه دیگر تغییر می‌کند. به‌عنوان مثال، در دانمارک مصرف‌کنندگان باید به ازای خرید یک کیلوگرم گوشت گاو، حداقل یک ساعت کار کنند. البته همین افراد برای خرید یک کیلوگرم گوشت خوک، به 42 دقیقه کار نیاز دارند. این در حالی است که با وجود قیمت پایین گوشت در هند، کارگران این کشور باید برای به دست آوردن یک کیلوگرم گوشت بره 32 ساعت، برای خریدن یک کیلوگرم مرغ بیش از 10 ساعت و برای گوشت گوسفند حدود 40 ساعت کار کنند؛ بنابراین اگرچه ممکن است در کشوری، قیمت انواع گوشت به نسبت بالا باشد، اما این حداقل دستمزدها و قدرت خرید است که میزان مصرف را تعیین می‌کند.

اطلاعات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که در حال حاضر سوئیس گران‌ترین و اوکراین ارزان‌ترین گوشت را به مصرف‌کنندگان خود عرضه می‌کند. اگرچه میانگین قیمت مرغ در سوئیس، 222 درصد بالاتر از میانگین جهانی است، اما با توجه به حداقل دستمزدهایی که در این کشور دیده می‌شود، خرید این محصول چندان زحمتی برای مصرف‌کنندگان ندارد. در مقابل، نرخ گوشت گاو در اوکراین، 60 درصد پایین‌تر از معدل جهانی است.

به کانال ایانا در تلگرام بپیوندید

به‌طور کلی از تولیدکنندگان مطرح گوشت در دنیا تنها هفت کشور هند، برزیل، ویتنام، لهستان، انگلستان، چین و اسپانیا توانسته‌اند میانگین بهای داخلی گوشت را در هر پنج گروه گوشتی پایین‌تر از متوسط جهانی نگه دارند. به‌طور ویژه استرالیا و نیوزیلند که دو تولیدکننده بزرگ گوسفند و گاو در جهان به‌شمار می‌روند، قیمت‌های خود را بالاتر از میانگین جهانی ثبت کرده‌اند. به‌عنوان مثال، نرخ گوشت گوسفند در نیوزیلند، 19.9 درصد بالاتر از معدل دیگر کشورها است.

به همین ترتیب، قیمت گوشت گاو، مرغ، ماهی و خوک در آمریکا بین 8.2 تا 22.4 درصد بالاتر از متوسط جهانی برآورد شده است. این در حالی است که ایالات متحده یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان در هر چهار گروه نام برده محسوب می‌شود.

اگرچه طبق گزارش OECD به طور متوسط در 20 سال گذشته مصرف گوشت به میزان 0.3 کیلوگرم به ازای هر نفر کاهش یافته، اما با توجه به رشد جمعیت حهانی انتظار می‌رود که تقاضا در دهه آینده برای مصرف گوشت افزایش یابد. البته پیشنهادهای جایگزین مانند مصرف سبزیجات یا حشرات در سال‌های اخیر تقاضا برای گوشت را کاهش داده و این راه تا تأمین پایدار پروتئین مورد نیاز جوامع ادامه دارد.

الکساندر برونت، مدیرعامل شرکت caterwings در این باره می‌گوید: "شاخص‌های به‌دست‌آمده در آخرین تحقیقات حاکی از افزایش قیمت گوشت و نابرابری بین‌المللی در زمینه مصرف غذا است. زیرا پرسش‌های مبهمی در این بخش وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها جای خالی قیمت انواع غذا در اقتصاد کلان بیشتر کشورهاست؛ آن هم در شرایطی که دنیا به سمت جهانی شدن پیش می‌رود."/

V-960602-01

ارسال به دوستان
نسخه چاپی
عناوین مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر: