8 خوراکی که باعث نقرس میشود
اگر نقرس دارید در این مقاله همراه ما باشید. سعی میکنیم در این بخش درباره غذاهایی که باید از مصرف آنها اجتناب کنید را بیان کنیم. نقرس التهاب دردناک مفاصل است که به خاطر تجمع کریستالهای اسیداوریک ایجاد میشود. انگشت بزرگ یکی از مواردی است که بیشتر درگیر این بیماری میشود، اما نقرس میتواند به پا، مچ پا، زانو و دست نیز حمله کنید. حمله نقرس ممکن است چند روز یا حتی چند ماه به طول بیانجامد. مردان و افرادی که چاق هستند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
اگر نقرس دارید در این مقاله همراه ما باشید. سعی میکنیم در این بخش درباره غذاهایی که باید از مصرف آنها اجتناب کنید را بیان کنیم. نقرس التهاب دردناک مفاصل است که به خاطر تجمع کریستالهای اسیداوریک ایجاد میشود. انگشت بزرگ یکی از مواردی است که بیشتر درگیر این بیماری میشود، اما نقرس میتواند به پا، مچ پا، زانو و دست نیز حمله کنید. حمله نقرس ممکن است چند روز یا حتی چند ماه به طول بیانجامد. مردان و افرادی که چاق هستند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
اگر نقرس دارید یا مستعد ابتلا به نقرس هستید باید رژیم غذایی مناسبی را اتخاذ کنند تا درد مفاصل کمتر شود. در ادامه چند مورد از غذاهایی که باید از مصرف آنها خودداری کنید را با هم مرور میکنیم.
اسکالوپ (گوشماهی):
زمانی که حملات نقرس شروع میشود و بیماری عود میکند از مصرف غذاها و گوشتهای دریایی خودداری کنید. این غذاهای حیوانی سرشار از پورین هستند که بدن آن را به اسیداوریک تجزیه میکند. زمانی که حملات نقرس کمتر میشود انتخابهای آزادانهتری خواهید داشت، اما هنوز هم باید مصرف گوشت و غذاهای دریایی را کمتر کنید. شما میتوانید گاه به گاه از اسکالوپ و سالمون استفاده کنید، اما زیادهروی نکنید.
شاهماهی:
با اینکه برخی از غذاهای دریایی را میتوان هر از چندگاهی مورد استفاده قرار داد، اما برخی را باید بهطور کلی از فهرست غذاها حذف کرد. بهعنوان مثال اگر با نقرس دست و پنجه نرم میکنید بهتر است از مصرف شاهماهی و تن پرهیز کنید. از سوی دیگر مصرف خرچنگ یا میگو برای شما میتواند امن باشد.
آبجو:
نوشیدن آبجو برای افرادی که با نقرس دست و پنجه نرم میکنند اصلاً خوب نیست. این ماده نهتنها سطح اسیداوریک را افزایش میدهد، بلکه پاکسازی این ماده از بدن را مشکلتر میسازد. نوشیدن شراب نیز در این شرایط به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
گوشت قرمز:
زمانی که صحبت از محتوای پورین به میان میآید، باید بدانید که همه گوشتها بهصورت مساوی ایجاد نشدهاند. بهطور کلی، گوشت سفید بهتر از گوشت قرمز است، اما خوردن چند نوع از گوشت قرمز بهصورت گاهبهگاه نیز اشکالی ندارد.
بوقلمون:
گوشت غاز و بوقلمون دارای پورین بسیار بالایی هستند. به همین خاطر برای بهبود بیماری نقرس خود، بهتر است از مصرف چنین گوشتهایی خودداری کنید. افرادی که مستعد ابتلا به نقرس هستند نیز باید از این گوشتها کمتر استفاده کنند. اردک و مرغ انتخاب امنتری خواهد بود. با اینحال گوشت ران بهتر از سینه مرغ با پوست است.
نوشیدنیهای شکردار:
از خوردن نوشیدنیهایی که با شربت ذرت با فرکتوز بالا غنی شدهاند خودداری کنید. نوشیدن این مواد بدن را تحریک میکند اسیداوریک بیشتری تولید کند. مطالعات انجامشده نشان میدهد مردانی که فرکتوز بالایی مصرف میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به نقرس قرار دارند. مطالعه انجامشده در سال ۲۰۱۱ نیز نشان میدهد نوشیدنیهای شیرینشده با فروکتوز میتواند خطر ابتلای زنان به نقرس را افزایش دهد.
مارچوبه:
مارچوبه، گل کلم، اسفناج و قارج پورین بالایی نسبت به سایر سبزیجات دارند. البته اگر چنین سبزیجاتی را دوست دارید دلیلی وجود ندارد که مصرف آنها را بهطور کامل کنار بگذارید. این سبزیجات همانند گوشت برای شما بد نخواهند بود. رژیم غذایی غنی از سبزیجات میتواند به پاکسازی پورین از بدن کمک کند. در این شرایط بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
جگر:
گوشتهایی همچون جگر، قلوه، دنبلان نباید در این بیماری مورد استفاده قرار گیرند.
چه غذاهایی را میتوان مصرف کرد؟
احساس میکنید هیچ انتخابی برای غذای مصرفی خود ندارید؟ نه چنین نیست. انواع مختلفی از غذاها وجود دارد که به شما کمک میکند خود را در برابر نقرس محافظت کنید. این غذاها دربرگیرنده لبنیات کمچرب ، کربوهیدراتهای پیچیده، قهوه و میوههایی همچون مرکبات است. همچنین باید اطمینان حاصل کنید روزانه ۱۲ تا ۱۶ فنجان مایعات وارد بدن میکنید. مجبور نیستید تنها آب بخورید. شما میتوانید از آبمیوه شیریننشده، چای و قهوه نیز استفاده کنید. هر نوع مایعی که جریان خون و جریان ادرار را حفظ کند برای شما خوب است./
دیدگاه تان را بنویسید