Iranian Agriculture News Agency

آغاز برداشت سیب در باغات شهرستان شاهرود

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به آغاز برداشت سیب در این شهرستان گفت: ۷۵ درصد سیب تولیدی شهرستان به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود.

آغاز برداشت سیب در باغات شهرستان شاهرود

به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، حمید آقابیکی بیان کرد: سطح کشت این محصول در شهرستان هزار و ۹۵۰ هکتار بوده که از این میزان هزار و ۶۵۰ هکتار بارور و ۳۰۰ هکتار غیر باور است.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال از سطح باغات بارور،  ۳۵ هزار تن محصول سیب برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به زمان برداشت سیب از این شهرستان، افزود: برداشت سیب از اوایل تیرماه با ارقام زودرس مانند سیب گلاب آغاز و تا اواخر مهرماه با ارقام دیررس نظیر گلدن دلیشز ادامه پیدا می‌کند.

آقابیکی با بیان اینکه ارقام متعددی از سیب در باغات شهرستان شاهرود کشت شده است، توضیح داد:  سیب گلاب، گلدن دلیشز، رد دلیشز، گالا، فوجی، جاناگلد، گرانی اسمیت از مهم‌ترین تریم ارقام سیب شاهرود به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد محصول تولیدی سیب به صورت تازه خوری و نگهداری در سردخانه در داخل استان و سایر استان‌ها مصرف می‌شود؛ گفت: مابقی این محصول به صورت فرآوری از جمله مربا، لواشک، برگه سیب، رب سیب، سرکه سیب و کنسانتره ( کارخانه کنسانتره) استفاده می‌شود.

وی به برخی از مهم‌ترین خواص سیب اشاره کرد و گفت: دارا بودن کلسیم، ویتامین C، فیبر، آنتی اکسیدان برخی از خواص سیب است و از این خواص می‌توان برای درمان سرماخوردگی ، گرفتگی صدا ، تقویت  معده و کبد و دفع کننده سودا  و سموم بدن، افزایش اشتها، از بین بردن حرارت بدن بهره گرفت.

معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به مهم‌ترین اقدامات این مدیریت برای افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب در فرآیند تولید سیب، اضافه کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ترویجی مدیریت آفات و بیماری‌ها،  تغذیه باغات سیب، هرس و تربیت درختان، رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب از جمله راهکارها برای افزایش ماندگاری در انبار و سردخانه است.

آقابیکی یادآور شد: اصلاح روش‌های آبیاری و استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در باغات از مهم‌ترین راهکارها برای افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب است.

 

خبرنگار: آذر پژمان

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید